Kunci Jawaban
25 Contoh Soal Bahasa Jawa Kelas 1 Semester 2 dan Kunci Jawaban
Contoh soal Bahasa Jawa kelas 1 semester 2 dan kunci jawaban ini terdiri atas 25 pilihan ganda.
Jawaban: B
17. Sing thukul ana ing sirah jenenge....
A. Rambut
B. Idep
C. Alis
Jawaban: A
18. Basa kramane rambut yaiku ...
A. Mustaka
B. Rikma
C. Waja
Jawaban: B
19. Mripat iku gunane kanggo ...
A. Ningali
B. Ngrungokake
C. Ngomong
Jawaban: A
20. Idep iku kanggo nglindungi ... saka bledug.
Perangane awak kang trep kanggo njangkepi ukara ing ndhuwur yaiku ...
A. Pasuryan
B. Talingan
C. Paningal
Jawaban: C
Wacanen kang permati kanggo mangsuli pitakon nomer 21 - 23!
Kodhok Ngorek
Kodhok ngorek kodhok ngorek ngorek pinggir kali
Teyot teblung teyot teblung teyot teyot teblung
Bocah pinter bocah pinter besok dadi dokter
Bocah bodho bocah bodho besok dadi kebo
21. Kewan ana Tembang dolanan ing dhuwur yaiku ...
A. Kebo
B. Kodhok
C. Bocah
Jawaban: B
22. Unine kodhok ngorek yaiku ...
A. Teyot teyot teblung
B. Teyot teblung teblung
C. Teblung teblung teyot
Jawaban: A
23. Miturut wacan ing ndhuwur kodhok ngorek ana ing ...
A. Jero banyu
B. Ndhuwur kali
C. Pinggir kali
Jawaban: C
Wacanen kang permati kanggo mangsuli pitakon nomer 24 - 25!
Ing sawijining dina, ana macan mlaku turut pinggir kali. Dheweke luwe banget, kepingin mangan enak. Karo ngendhus-endhus golek pangan, banjur weruh ana manuk gagak mencok ing pang nggondhol daging ula. Macan banjur nyedhaki uwit sing dienggo mencok manuk gagak iku mau karo nggrenyem.
24. Kang luwe banget miturut wacan ing dhuwur yaiku ...
A. Gagak
B. Macan
C. Ula
Jawaban: B
25. Macan anggone mlaku turut pinggir kali karo ngendhus-endhus golek ...
A. Kanca
B. Mungsuh
C. Pangan
Jawaban: C
*) Disclaimer:
Artikel ini hanya ditujukan kepada orangtua untuk memandu proses belajar anak.
Sebelum melihat kunci jawaban, siswa harus terlebih dahulu menjawabnya sendiri, setelah itu gunakan artikel ini untuk mengoreksi hasil pekerjaan siswa.
(Tribunnews.com)
Kunci Jawaban Bahasa Indonesia Kelas 9 Halaman 77 dan 78 Lengkap dengan Latihan Kata Ekspresif |
![]() |
---|
Kunci Jawaban IPA Kelas 10 Halaman 142 Kurikulum Merdeka Edisi Revisi: Ayo Cek Pemahaman |
![]() |
---|
30 Contoh Soal PAT Bahasa Indonesia Kelas 7 Semester 1 Lengkap dengan Kunci Jawaban Terbaru |
![]() |
---|
15 Contoh Soal PAT Bahasa Indonesia Kelas 8 Semester 1 Lengkap dengan Kunci Jawaban Terbaru |
![]() |
---|
Kunci Jawaban Bahasa Indonesia Kelas 10 Halaman 118: Teks Biografi I Gusti Ngurah Rai |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.