Kunci Jawaban
25 Contoh Soal Bahasa Jawa Kelas 1 Semester 2 dan Kunci Jawaban
Contoh soal Bahasa Jawa kelas 1 semester 2 dan kunci jawaban ini terdiri atas 25 pilihan ganda.
TRIBUNPADANG.COM - Berikut contoh soal Bahasa Jawa kelas 1 semester 2 dan kunci jawaban.
Contoh soal Bahasa Jawa kelas 1 semester 2 ini terdiri atas 25 pilihan ganda.
Soal Bahasa Jawa kelas 1 semester 2 ini ditujukan kepada orang tua untuk memandu proses belajar anak.
Sebelum menengok hasil kunci jawaban pastikan siswa harus terlebih dahulu menjawab contoh soal Bahasa Jawa kelas 1 semester 2 ini.
Baca juga: 25 Contoh Soal PAT Bahasa Jawa Kelas 11 Semester 2 dan Kunci Jawaban
I. Wenehana tandha ping ( x ) ing aksara A, B utawa C kang dadi jawaban paling bener!
1. Menawa papagan karo guru ing dalan, becike ....
A. Ngucapake salam
B. Meneng bae
C. Mlengos
Jawaban: A
2. Jaluk ngapura iku amarga bubar nindakake ....
A. Kabeneran
B. Kaluputan
C. Kajujuran
Jawaban: B
3. Atur panuwun klebu tumindak ....
A. Ala
B. Luput
C. Becik
Jawaban: C
Wacanen kang permati kanggo mangsuli pitakon nomor 4 - 10!
Kekancanane Merpati karo Semut
Ing alas ana semut kang lagi mlaku-mlaku golek pangan. Semut akeh kancane. Semut kondhang semangat gotong royong lan dhisiplin. Sawijine dina ana angin gedhe, saking bantere ana salah sijine semut kawur angin terus kecemplung nang kali. Semut mau megap-megap meh klelep, enggal-enggal merpati nyucuk godhong karepe aweh pitulung karo semut. Semut enggal-enggal ngranggeh godhong, semut slamet. Semut ngucapake panuwun marang manuk merpati.
Isuk-isuk manuk merpati wis mbekur suarane apik, kanthi ana bocah loro arep nrepil merpati nganggo trepilan. merpati ora weruh yen arep di trepil, semut weruh, semut banjur nyokot sikile bocah mau sing arep nrepil merpati. Sanalika bocah iku krasa gatel lan panas ing sikile. Mimise ngglebas mlenceng ora ngenani merpati. Merpati weruh terus mabur lan matur nuwun karo semut.
4. Irah irahan dongeng ing dhuwur nyritake kekancanane....
A. Semut karo kancil
B. Merpati karo semut
C. Kancil karo kebo
Jawaban: B
5. Merpati tetulung karo semut, semut ngucapake...
A. Salam
B. Semangat
C. Matur nuwun
Jawaban: C
6. Dongeng ing dhuwur paragane yaiku merpati karo ....
A. Kancil
B. Baya
C. Semut
Jawaban: C
7. Sifat merpati karo semut yaiku seneng ....
A. Tetulung
B. Nyambut gawe
C. Gotong royong
Jawaban: A
8. Yen ana kancane tiba saka pit kudune....
A. Ora ngurusi
B. Nulungi
C. Ngguyuni
Jawaban: B
9. Isuk-isuk merpati wis ... suarane apik.
A. Ngoceh
B. Ngerek
C. Mbekur
Jawaban: C
10. Sapa sing nulung semut ? Sing nulung semut yaiku ....
A. Merpati
B. Kutilang
C. Kancil
Jawaban: A
Wacanen kang permati kanggo mangsuli pitakon nomer 11 - 12!
Kekancan ora kena tukar padu. Kudu padha rukun. Mbiyantu kanca sing lagi kasusahan. Aja rumangsa kuwat pinter dhewe.
11. Miturut wacan ing dhuwur kekancan iku ora kena ...
A. Padha rukun
B. Tukar padu
C. Pinter dhewe
Jawaban: B
12. Menawa ana kanca sing lagi kasusahan kudu ...
A. Padha rukun
B. Rumangsa
C. Mbiyantu
Jawaban: C
13. Sregep reresik lingkungan bisa ngadohake saka ....
A. Kasehatan
B. Karesikan
C. Lelara
Jawaban: C
14. Melu kerja bakti lingkungan kanthi rasa ....
A. Wegah
B. Ikhlas
C. Males
Jawaban: B
15. Wacanen kang permati!
Merak pancen seneng macak. Mula tansah nyengsemake. Wulune katon edi, gawe resep kang padha nyawang.
Macak miturut wacan ing dhuwur tegese ...
A. Nduwe anak
B. Seneng dandan
C. Seneng nesu
Jawaban: B
16. Tangan iku jumlahe ana ....
A. Siji
B. Loro
C. Telu
Jawaban: B
17. Sing thukul ana ing sirah jenenge....
A. Rambut
B. Idep
C. Alis
Jawaban: A
18. Basa kramane rambut yaiku ...
A. Mustaka
B. Rikma
C. Waja
Jawaban: B
19. Mripat iku gunane kanggo ...
A. Ningali
B. Ngrungokake
C. Ngomong
Jawaban: A
20. Idep iku kanggo nglindungi ... saka bledug.
Perangane awak kang trep kanggo njangkepi ukara ing ndhuwur yaiku ...
A. Pasuryan
B. Talingan
C. Paningal
Jawaban: C
Wacanen kang permati kanggo mangsuli pitakon nomer 21 - 23!
Kodhok Ngorek
Kodhok ngorek kodhok ngorek ngorek pinggir kali
Teyot teblung teyot teblung teyot teyot teblung
Bocah pinter bocah pinter besok dadi dokter
Bocah bodho bocah bodho besok dadi kebo
21. Kewan ana Tembang dolanan ing dhuwur yaiku ...
A. Kebo
B. Kodhok
C. Bocah
Jawaban: B
22. Unine kodhok ngorek yaiku ...
A. Teyot teyot teblung
B. Teyot teblung teblung
C. Teblung teblung teyot
Jawaban: A
23. Miturut wacan ing ndhuwur kodhok ngorek ana ing ...
A. Jero banyu
B. Ndhuwur kali
C. Pinggir kali
Jawaban: C
Wacanen kang permati kanggo mangsuli pitakon nomer 24 - 25!
Ing sawijining dina, ana macan mlaku turut pinggir kali. Dheweke luwe banget, kepingin mangan enak. Karo ngendhus-endhus golek pangan, banjur weruh ana manuk gagak mencok ing pang nggondhol daging ula. Macan banjur nyedhaki uwit sing dienggo mencok manuk gagak iku mau karo nggrenyem.
24. Kang luwe banget miturut wacan ing dhuwur yaiku ...
A. Gagak
B. Macan
C. Ula
Jawaban: B
25. Macan anggone mlaku turut pinggir kali karo ngendhus-endhus golek ...
A. Kanca
B. Mungsuh
C. Pangan
Jawaban: C
*) Disclaimer:
Artikel ini hanya ditujukan kepada orangtua untuk memandu proses belajar anak.
Sebelum melihat kunci jawaban, siswa harus terlebih dahulu menjawabnya sendiri, setelah itu gunakan artikel ini untuk mengoreksi hasil pekerjaan siswa.
(Tribunnews.com)
Kunci Jawaban Bahasa Indonesia Kelas 9 Halaman 77 dan 78 Lengkap dengan Latihan Kata Ekspresif |
![]() |
---|
Kunci Jawaban IPA Kelas 10 Halaman 142 Kurikulum Merdeka Edisi Revisi: Ayo Cek Pemahaman |
![]() |
---|
30 Contoh Soal PAT Bahasa Indonesia Kelas 7 Semester 1 Lengkap dengan Kunci Jawaban Terbaru |
![]() |
---|
15 Contoh Soal PAT Bahasa Indonesia Kelas 8 Semester 1 Lengkap dengan Kunci Jawaban Terbaru |
![]() |
---|
Kunci Jawaban Bahasa Indonesia Kelas 10 Halaman 118: Teks Biografi I Gusti Ngurah Rai |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.