Kunci Jawaban
35 Contoh Soal UAS Bahasa Sunda Kelas 8 Kurikulum Merdeka dan Kunci Jawaban
Kunci Jawaban Bahasa Sunda Kelas 8 Kurikulum Merdeka. Soal Bahasa Sunda Kelas 8:
a. Kocéak
b. Ngocéak
c. Tingkocéak
d. Gorowok
Jawaban:C
15. Ieu dihandap mangrupa conto paribasa, nyaéta….
a. Batok bulu eusi madu
b. Gedé hulu
c. Leuleus awak
d. Hampang birit
Jawaban:D
16. “Ari jadi budak kudu hampang birit sangkan loba anu mikanyaah”. Harti babasan hampang birit dina éta kalimah nyaéta….
a. Teu daék cicing
b. Resep indit-inditan
c. Daéekan, babari dititah
d. Resep pipindahan
Jawaban:C
17. Budak … mah dititah naon waé ogétara hésé.
A. Ceuli léntaheun
B. Beurat birit
C. Hampang birit
D. Biwir nyiru rombéngeun
Jawaban:C
18. Ieu dihandap aya nu lain conto babasan nyaéta…
a. Atah anjang
b. Adat ka kurung ku iga
c. Héjo tihang
d. Hampang leungeun
Jawaban:D
19. Paribasa pacikrak ngalawan merak ngandung harti….
A. Hiji hal anu teu saimbang
B. Hal anu bakal kahontal
C. Hal anu mungkin
D. Hiji hal nu teu pamohalan
Jawaban:A
20. Ieu di handap aya conto kalimah anu ngandung gaya basa mijalma, nyaétta….
a. Gunung diharudung halimun isuk
b. Ah, abdi mah ukur gaduh kebon satalapok jéngkol
c. Pun Aki téh parantos kirang dangu
d. Persib, maung Bandung kamari jadi juara dina piala presiden
Jawaban:D
21. Carita pondok téh mangrupa karya sastra wangun…..
a. Prosa
b. Puisi
c. Pantun
d. Novel
Jawaban:D
22. Kacapi, biola, sareng gitar….
a. Sebutkeun waditra seni nu dijieunna tina perunggu atawa beusi
b. Sebutkeun alat musik nu dijieunna tina awi
c. Sebutkeun waditra seni nu ditabeuhna ku cara ditakol
d. Sebutkeun waditra seni nu maké kawat
Jawaban:D
23. “trang treng trong” kaasup kana kecap rajekan …
A. Dwimurni
B. Dwireka
C. Trilingga
D. Dwimadya
Jawaban: C
Baca juga: 40 Contoh Soal Kunci Jawaban PKN Kelas 9 Semester 1 Kurikulum Merdeka dan Kunci Jawaban
24. Kawih kabagi jadi 2 unsur nya eta …
A. Unsur intinsik jeung ekstrinsik
B. Unsur lahir jeung unsur batin
C. Unsur sastra jeung unsur seni
D. Unsur internal jeung unsur eksternal
Jawaban: C
25. Anu kaasup kana kecap rajekan dwimadya nya eta …
A. Pupusti
B. Bulak-balik
C. Jalma-jalma
D. Sababaraha
Jawaban: D
26. Wawanian si wawan ka urang.
kalimah di luhur kaasup kana kecap rajekan …
A. Dwimurni
B. Dwipurwa
C. Dwireka
D. Dwimadya
Jawaban: B
27. Pupuh téh kaasup wangun karya sastra….
a. Prosa
b. Puisi
c. Pantun
d. Prosa lirik
Jawaban:B
28. Gaya basa nu ngagunakeun omongan sakabéh pikeun sabagian disebut…
a. Raguman
b. Hurunan
c.Tunggalan
d. Rarahulan
Jawaban:D
29. Ungkara wangun kalimah atawa klausa anu susunanana geus matok sarta ngandung harti babandingan disebut…
a. Babasan
b. Gaya basa
c. Paribasa
d. Basa-basi
Jawaban:A
30. Naon ari nu dimaksud rumpaka teh?
A. Lirik
B. Nada
C. Sajak
D. Tulisan
Jawaban: A
31. Naon bedana Kawih jeung Tembang ?
A. Kawih teu kauger ku aturan, sedengkeun Tembang kauger
B. Kawih kauger ku aturan, sedengkeun Tembang teu ka uger
C. Kawih kauger ku aturan, kitu oge Tembang kauger
D. Kawih teu kauger ku aturan, kitu oge Tembang teu kauger
Jawaban: A
32. Naon ari nu dimaksud kawih teh?
A. Lalaguan sunda anu kauger ku aturan pupuh
B. Lalaguan sunda anu teu kauger ku aturan pupuh
C. Lalaguan sunda anu kasohor
D. Sajak anu dihaleuangkeun
Jawaban:B
33. Si budi hayoh we bulak-balik sakola, sanajan keur Covid ge
Kalimah di luhur ngandung kecap rajekan …
A. Dwimurni
B. Dwireka
C. Dwimadya
D. Dwipurwa
Jawaban: B
34. Dumasar kana kamekaran waktu, kawih baheula anu ayana saacan jaman Jepang nya eta ….
A. Kawih kiwari
B. Kawih jaman Jepang
C. Kawih buhun
D. Kakawihan
Jawaban: C
35. Bapana Amir keur nyieun kandang sapi.Kandang sapi dina istilah arsitéktur disebut…..
a. Istal
b. Langgar
c. Pagupon
d. Karapyak
Jawaban:D
:quality(30):format(webp):focal(0.5x0.5:0.5x0.5)/padang/foto/bank/originals/ilustrasi-belajar-dari-rumah-fbghh.jpg)