Kunci Jawaban

20 Contoh Soal PAS Bahasa Sunda Kelas 10 Semester 1 dan Kunci Jawaban

Berikut contoh soal PAS Bahasa Sunda kelas 10 semester 1 dan kunci jawaban. Contoh soal PAS Bahasa Sunda kelas 10 semester 1 sebagai referensi

Editor: Rizka Desri Yusfita
Tribunnews.com
Berikut contoh soal PAS Bahasa Sunda kelas 10 semester 1 dan kunci jawaban. Contoh soal PAS Bahasa Sunda kelas 10 semester 1 sebagai referensi 

TRIBUNPADANG.COM - Berikut contoh soal PAS Bahasa Sunda kelas 10 semester 1 dan kunci jawaban.

Contoh soal PAS Bahasa Sunda kelas 10 semester 1 dapat dijadikan referensi bagi siswa.

1.      Jalma anu ahli biantar disebut...
a.       Operator
b.      Orator
c.       Profėsor
d.      Doktor
e.       Khotib

Jawaban: B

2.      Ilikan kalimah di handap, mana kalimah nu kaasup gaya basa mijalma iwal..
a.       Angin peuting nyiuman tarang
b.      Pucuk kalapa tingarupay ka nu rėk miang
c.       Bėntang sing kariceup dina peuting kamari
d.      Dodi di tonjok ku Doni
e.       Jukut ngajajah kana pawinian

Jawaban: D

3.      Minangka pamungkas saur, bilih ngawur, moal seueur anu dicatur, mung sakieu anu tiasa kapihatur,
Wassalamu”alikum Wr.Wb.,
Paragraf di luhur kaasup...............biantara.
a.       Bubuka
b.      Sambutan
c.       Salam bubuka
d.      Salam Panutup
e.       Panutup

Jawaban: E

Baca juga: 30 Contoh Soal PAS Bahasa Sunda Kelas 8 Semester 1 dan Kunci Jawaban

4.      Bedo bahasa Indonesia na nyaėta...
a.       Tiba
b.      Datang
c.       Sama
d.      Batal, Tidak Jadi
e.       Naik

Jawaban: D

5.      Mana di handap ieu nu kaasup kalimah salancar basajan...
a.       Kuring jeung babaturan kėmping di Lėmbang
b.      Kamari Cucu tas meuli buku
c.       Kuring rėk indit ka sakola
d.      Dėdi jeung Usep patarik-tarik lumpat
e.       Ucing tėh nguang-ngeong baė ti tatadi

Jawaban: D

6.      Mana di handapieu nu kaasup kalimah salancar Jembar..
a.       Bapana nėng Yuyun tėh guru
b.      Rahma mah Pinter
c.       Pangandaran kasohor ku kaėndahan basisirna
d.      Ti Sorėang mah kari nanjak ka Ciwidėy
e.       Ani keur maca buku

Jawaban:

7.      Dongėng nu eusina nyaritakeun sasatoan di sebut dongėng...
a.       Fabel
b.      Farabėl
c.       Mite
d.      Legėnda
e.       Sagė

Halaman 1 dari 3
Rekomendasi untuk Anda
  • Ikuti kami di
    AA

    Berita Terkini

    © 2025 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
    All Right Reserved