Kunci Jawaban
You Can Buy A Stationery In The, Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 5 Kurikulum Merdeka
Inilah contoh soal Bahasa Inggris Kelas 5 Kurikulum Merdeka. Contoh soal Bahasa Inggris ini ditujukan sebagai bahan belajar bagi para siswa di rumah.
TRIBUNPADANG.COM - Inilah contoh soal Bahasa Inggris Kelas 5 Kurikulum Merdeka.
Contoh soal Bahasa Inggris ini ditujukan sebagai bahan belajar bagi para siswa di rumah.
Setiap pertanyaan yang ada sudah dilengkapi kunci jawaban.
Soal Bahasa Inggris Kelas 5 Semester 1
1. The opposite of tall is ....
A. Small
B. High
C. Tall
D. Short
Jawaban: D
2. I have a new shoes and a pair of....
A. Watch
B. Glass
C. Sock
D. Plate
Jawaban: C
3. There is a . . . in my home.
A. Station
B. Garden
C. Airport lake
D. Lake
Jawaban: B
4. I am looking for new book reference in
A. Toilet
B. Swimming pool
C. Library
D. Airport
Jawaban: C
5. We can see a lot of plane in the....
A. Toilet
B. Swimming pool
C. Airport
D. Station railway
Jawaban: C
6. It is a quarter to eight. We can write ...
A. 08:15
B. 07:45
C. 08:45
D. 09:45
Jawaban: B
7. a doctor works at a ….
A. Library
B. Office
C. School
D. Hospital
Jawaban: D
8. My stomach is sick I have....
A. Penicillin
B. Headache
C. Stomachache
D. A cold
Jawaban: C
9. Andi : Let's go to library
Rini : Ok They want to....
A. Reading books
B. Listening music
C. Playing football
D. Watching the film
Jawaban: A
10. We can hear many voice by using our....
A. Head
B. Nose
C. Neck
D. Ear
Jawaban: D
Baca juga: 20 Contoh Soal SBdP Kelas 3 Semester 1 Kurikulum Merdeka dan Kunci Jawaban Terbaru
11. Ardi and Lia is crossing the road on ....
A. Zebra
B. River
C. Zebra cross
D. Lift
Jawaban: C
12. Zahira likes playing piano. So her hobby is ...
A. Making piano
B. Selling piano
C. Playing kite
D. Playing music
Jawaban: D
13. Mr. Rayhan is a teacher. He always ... every morning.
A. Goes to hospital
B. Goes to school
C. Goes to office
D. Goes to market
Jawaban: B
14. My family have breakfast at a quarter to seven. The underlined word means ...
A. 07:45
B. 06:15
C. 06:45
D. 07:45
Jawaban: C
15. It is a quarter to eight. We can write ...
A. 08:15
B. 07:45
C. 08:45
D. 09:45
Jawaban: B
16. I have a ………. I will go to the dentist.
a. cough
b. headache
c. toothache
d. stomachache
Jawaban: C
17. I have a ….. after drinking ice dung dung.
a. headache
b. toothache
c. stomachache
d. cough
Jawaban: D
18. I have a stomachache after………. spicy food.
a. drinking
b. eating
c. swallowing
d. cooking
Jawaban: B
19. I look the moon at....
A. rainy
B. sunny
C. night
D. village
Jawaban: C
20. My stomach is sick I have....
A. penicillin
B. headache
C. stomachache
D. a cold
Jawaban: C
Baca juga: Wakalah Wajib Dikerjakan Apabila, Kunci Jawaban Fiqih Kelas 10 Kurikulum Merdeka
21. Andi : Let's go to library
Rini : Ok They want to....
A. reading books
B. listening music
C. playing football
D. watching the film
Jawaban: A
22. You can buy a stationery in the ....
A. movie
B. mosque
C. bookstore bank
D. bank
Jawaban: C
23. Ardi and Lia is crossing the road on ....
A. zebra
B. river
C. Zebra cross
D. Lift
Jawaban: C
24. I have a headache. Arti dari kalimat tersebut adalah……..
a. Saya sakit gigi
b. Saya sakit perut
c. Saya sedang batuk
d. Saya sakit kepala
Jawaban: D
25. I have a toothache. I should take some……
a. drink
b. food
c. medicine
d. fruit
Jawaban: C
26. I have a toothache. Arti dari kalimat tersebut adalah….
a. Saya sakit perut
b. Saya sakit gigi
c. Saya sakit kepala
d. Saya sedang batuk
Jawaban: B
27. I have a….. after playing games.
a. sore eyes
b. backache
c. headache
d. cold
Jawaban: A
28. Mirna eat to much ayam geprek level 5.
She has a ………
a. cough
b. stomachache
c. toothache
d. headache
Jawaban: B
29. Arul: Hi, Ferdi. What’s wrong with you?
Ferdi: I have a headache. It’s really hurts.
Arul : You should ……..
a. drink a glass of tea
b. drink a glass of milk
c. take some medicine
d. go to dentist
Jawaban: C
30. Dentist is……
a. dokter
b. dokter anak
c. dokter gigi
d. dokter kulit
Jawaban: C
Kunci Jawaban IPS Kelas 8 Halaman 17 Kurikulum Merdeka: Perbedaan Budaya yang Ada di Indonesia |
![]() |
---|
Kunci Jawaban Bahasa Indonesia Kelas 11 Halaman 75 Kurikulum Merdeka: Latar Belakang Cerpen |
![]() |
---|
Kunci Jawaban IPS Kelas 8 Halaman 13 Kurikulum Merdeka: Pengaruh Kondisi Geografis |
![]() |
---|
Kunci Jawaban Bahasa Indonesia Kelas 11 Halaman 72 Kurikulum Merdeka: Unsur Intrinsik Cerpen |
![]() |
---|
Kunci Jawaban Bahasa Indonesia Kelas 7 Halaman 77: Soal Pilihan Ganda dan Pembahasannya |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.