Kunci Jawaban

20 Contoh Soal PAS Bahasa Sunda Kelas 11 Semester 1 dan Kunci Jawaban

Contoh soal PAS Bahasa Sunda kelas 11 semester 1 dan kunci jawaban. Soal PAS Bahasa Sunda kelas 11 semester 1 ini dilansir dari berbagai sumber.

Tayang:
Editor: Rizka Desri Yusfita
Tribunnews.com
Contoh soal PAS Bahasa Sunda kelas 11 semester 1 dan kunci jawaban. Soal PAS Bahasa Sunda kelas 11 semester 1 ini dilansir dari berbagai sumber. 

TRIBUNPADANG.COM - Contoh soal PAS Bahasa Sunda kelas 11 semester 1 dan kunci jawaban.

Soal PAS Bahasa Sunda kelas 11 semester 1 ini dilansir dari berbagai sumber.

1. Nampung unggal saran, mere kesempatan pikeun nepikeun gagasan ka peserta diskusi, nyatetkeun pananya dina diskusi, kaasup sababaraha hal anu jadi tugas panumbu catur utamana dina bagean...

A. Mungkas diskusi

B. Nutup diskusi

C. Nyindekkeun diskusi

D. Ngatur jalanna diskusi

Jawaban: D

2. Nu kaasup kana pancén panumbu catur dina diskusi diantarana nya eta....

A. Nepikeun nu jejer diskusi

B. Nengahan nu padungdeng

C. Nampung unggal saran

D. Ngahaturkeun nuhun ka nu hadir

Jawaban: A

Baca juga: 25 Contoh Soal Bahasa Sunda Kelas 12 Semester 1 dan Kunci Jawaban

3.... Pamungkas, mugia diskusi ieu janten salah sahiji jalan supados pikiran urang langkung jembar. Neda dihapunten bilih aya basa anu kirang merenah kana manah.... Ungkara di luhur kaasup kana caritaan panumbu catur dina begean...

A. Bubuka

B. Eusi

C. Sanduk-sanduk

D. Panutup

Jawaban: D

4. Di handap ieu kaasup kana redaksi nalika panumbu catur ngatur jalanna diskusi, nyaeta...

A. Sakitu anu kapihatur, mugia urang sadaya janten siswa-siswi anu cageur, bageur, pinter, bener, singer, tur parigel

B. Wassalamu'alaikum warahmatullahi Wabarakatuh

C. Haturan ka pangjejer Kahiji, Bapa Ridwal Kamil kanggo ngadugikeun pedarananaa

D. Sampurasun.....Hatur nuwun mas saderek panata acara nu parantos masihan waktosana.

Jawaban: C

5. Medan ngeunan unak anik tradisi d hijin masyarakat Sunda (kegiatan adat istiadat, ritual budaya, atikan, pakasaban, tatanen, jeung rea rea deui, nyaeta...

A. Aturan tradisi Sunda

B. Pedaran tradisi Sunda

C. Wawasan tradisi Sunda

D. Etika tradisi Sunda

Jawaban: B

6. Karangan atawa wacana anu esusina ngajentrekeun biji objek, kumaha prosesnya, tujuanna jeung gimana nyaeta..

A. Karangan pedaran

B. Karangan narasi

C. Karangan imajinasi

D. Karangan ilustrasi

Jawaban: A

Baca juga: 30 Contoh Soal Bahasa Sunda Kelas 10 dan Kunci Jawaban, Sinom Jeung Kinanti Kaasup Rumpaka

7. Adat kebiasaan atawa tali paranti anu turun-tumurun ti karuhun anu masih dilaksankeun dina pakumbuhan masyarakat disebutna....

A. Folklor

B. Budaya

C. Tradisi

D. Etika

Jawaban: C

8. Hal-hal anu matak nimbulkeun rasa simpati atau matak ngahelas anu maca disebut .....

A. Prominence

B. Human interest

C. Conflict

D. Direct speech

E. Unusual

Jawaban: D

9. Dihandap ieu anu henteu kaasup dina média élektronik anu nyiarkeun acara make basa Sunda, nyaéta .....

A. TVRI

B. RRI Bandung

C. RRI Jakarta

D. STV

E. MQTV

Jawaban: C

10. Ieu mangrupa kamekaran novel Sunda ebreh dina rupa-rupa novel anu kungsi medal.Dihandap ieu anu henteu kaasup kana novel karangan Aam Amalia, nyaéta .....

A. Puputon

B. Buron

C. Samagaha

D. Lalangsé

E. Arca

Jawaban: E

11. Karya rekaan/fiksi dina wangun prosa tur biasana ukurannya panjang, nyaéta .....

A. Biografi

B. Wawacan

C. Novel

D. Pantun

E. Carpon

Jawaban: C

12. Tali pedaran di handap ieu!

1) Umumna panjang, henteu pondok kawas carpon

2) Galur caritana atawa plot ngarancabang (loba)

3) Midangkeun rupa-rupa tokoh (palaku), kajadian, sarta laluasa medar karakter tokohnya.

4) Nyaritakeun kahirupan sapopoé

5) Caritana teu leuwih ti lima kaca

Tina pedaran di luhur, nu teu ka kaasup ciri-ciri novel nyaéta . . .

A. 1

B. 2, 3

C. 4

D. 3, 4

E. 5

Jawaban: E

13. Ieu di handap anu henteu kaasup kana ciri-ciri novel, nyaéta .....

A. Tokoh Na loba

B. Latar Na laluasa

C. Alurna panjang

D. Karangan non fiksi

E. Eusi caritana nyaritakeun kahirupan sapopoé

Jawaban: D

14. Pangnyieunkeun naon SiDemung ku bapa ku kutna?

A. Katepél

B. Langlayangan

C. Sumpit

D. Lelempangan

E. Panggal

Jawaban: B

15. Seuseut tumbak téh disebutna .....

A. Pamatang

B. Janggala

C. Simpay

D. Pérah

E. Gondéwa

Jawaban: C

16. Novel munggaran dina sastra Sunda, nyaéta .....

A. Gogoda ka nu ngarora karya M.A Salmun

B. Pangeran kornél karya R.Méméd Sastrahadiprawira

C. Baruang ka nu ngarora karya D.K.Ardiwinata

D. Pipisahan karya R.A.F

E. Lain éta karya Moh.Ambri

Jawaban: C

17. Ngaran-ngaran, boh jalma boh sasatoan, anu ngalalakon dina carita (palaku utama, palaku kadua, palaku tambahan), disebut .....

A. Palaku

B. Jejer

C. Latar

D. Amanat

E. Katerangan

Jawaban: A

18. Ieu di handap anu lain padika atawa tatakrama siaran dina radio, nyaéta kudu .....

A. Nataharkeun heula naskah keur siaran, ulang menyinggung SARA

B. Paham kana eusi naskah
C. Latihan vokal (sora)

D. Maké basa anu étis (sopan, bener, tur merenah)

E. Maké baju anu alus tur serasi

Jawaban: E


Baca Juga: 25 Soal UTS PTS Ekonomi Kelas 12 SMA MA dan Kunci Jawaban Ujian Semester 2, Tentang Manajemen Salah Satunya

19. Dihandap ieu anu henteu kaasup kana waruga warta anu didadarkeun, nyaéta .....

A. Kajadian

B. Karakteristik kajadian

C. Puseur carita warta

D. Waktu jeung tempat kajadian warta

E. Saha anu kalibet dina kajadian anu dilaporkeun

Jawaban: C

20. Naon anu disebut direct speech dina pamungkas warta .....

A. Omongan langsung

B. Pamungkas warta

C. Paragraf utama

D. Kalimah bubuka

E. Paragraf handapeun judul

Artikel ini telah tayang di Tribun Bengkulu dengan judul Kunci Jawaban Soal Ulangan Bahasa Sunda Kelas 11 SMA Semester 1

 

 
Rekomendasi untuk Anda
Ikuti kami di
Komentar

Berita Terkini

© 2026 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
All Right Reserved