Kunci Jawaban
Which of These Animals Can Fly? Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 1 Kurikulum Merdeka
Inilah contoh soal Bahasa Inggris Kelas 1 Kurikulum Merdeka. Contoh soal Bahasa Inggris ini ditujukan sebagai bahan belajar bagi para siswa di rumah.
TRIBUNPADANG.COM - Inilah contoh soal Bahasa Inggris Kelas 1 Kurikulum Merdeka.
Contoh soal Bahasa Inggris ini ditujukan sebagai bahan belajar bagi para siswa di rumah.
Setiap pertanyaan yang ada sudah dilengkapi kunci jawaban.
Soal Sumatif Bahasa Inggris Kelas 1 Kurikulum Merdeka
1. What do you call the object used to write on paper?
A. Book
B. Pencil
C. Chair
D. Table
Jawaban: B
2. Which of these animals can fly?
A. Fish
B. Cat
C. Bird
D. Dog
Jawaban: C
3. What is the main meal of the day?
A. Breakfast
B. Lunch
C. Dinner
D. Snack
Jawaban: B
4. What is the color of an apple?
A. Orange
B. Blue
C. Red
D. Pink
Jawaban: C
5. Which one is used to drink water?
A. Cup
B. Plate
C. Fork
D. Spoon
Jawaban: A
6. What do you call the day after Monday?
A. Sunday
B. Tuesday
C. Wednesday
D. Thursday
Jawaban: B
7. Which of these is a pet?
A. Elephant
B. Tiger
C. Hamster
D. Lion
Jawaban: C
8. What do you use to brush your teeth?
A. Comb
B. Toothbrush
C. Towel
D. Soap
Jawaban: B
9. What is the opposite of "big"?
A. Large
B. Small
C. Tall
D. Heavy
Jawaban: B
10. Where do you go to play and have fun?
A. School
B. Park
C. Hospital
D. Library
Jawaban: B
Baca juga: Salah Satu Tugas Utama DPR adalah, Kunci Jawaban PKN Kelas 10 Kurikulum Merdeka
11. What is the color of the sky on a clear day?
A. Green
B. Blue
C. Red
D. Yellow
Jawaban: B
12. What do you use to eat soup?
A. Fork
B. Knife
C. Spoon
D. Plate
Jawaban: C
13. Which one is a fruit?
A. Carrot
B. Apple
C. Potato
D. Onion
Jawaban: B
14. How many legs does a dog have?
A. Two
B. Four
C. Six
D. Eight
Jawaban: B
15. What do you call the sound a cat makes?
A. Moo
B. Bark
C. Meow
D. Quack
Jawaban: C
16. What is the opposite of "happy"?
A. Sad
B. Angry
C. Excited
D. Tired
Jawaban: A
17. What do you wear on your feet?
A. Hat
B. Shoes
C. Gloves
D. Scarf
Jawaban: B
18. Which one is a number?
A. Book
B. Tree
C. Five
D. Car
Jawaban: C
19. What do you call the person who teaches you at school?
A. Doctor
B. Teacher
C. Chef
D. Driver
Jawaban: B
20. Which of these is a place where you can sleep?
A. Kitchen
B. Bed
C. Bathroom
D. Garden
Jawaban: B
Baca juga: Warna Primer Terdiri dari, Kunci Jawaban Seni Rupa Kelas 3 Kurikulum Merdeka
21. If you have 3 apples and your friend gives you 2 more apples, how many apples do you have in total?
A. 3
B. 4
C. 5
D. 6
Jawaban: C
22. What is the sum of 5 and 7?
A. 5
B. 7
C. 12
D. 35
Jawaban: C
23. If you have 3 pencils and you buy 9 more pencils, how many pencils do you have in total?
A. Five
B. Seven
C. Eight
D. Twelve
Jawaban: D
24. This is my ….
A. Mother
B. Grandfather
C. Aunt
D. Grandmother
Jawaban: B
25. Who is your mother’s sister?
A. Uncle
B. Aunt
C. Father
D. Grandmother
Jawaban: B
26. Which animal has a shell and moves slowly?
A. Turtle
B. Rabbit
C. Snake
D. Deer
Jawaban: A
27. Which animal is known for its black and white stripes?
A. Lion
B. Zebra
C. Giraffe
D. Elephant
Jawaban: B
28. How do you write the number 5 in English?
A. Five
B. Fiv
C. Fif
D. Fife
Jawaban: A
29. What number comes before two?
A. Zero
B. One
C. Three
D. Four
Jawaban: B
30. What number comes between six and eight?
A. Six
B. Seven
C. Eight
D. Nine
Jawaban: B
31. What color is this?
A. Yellow
B. Green
C. Blue
D. Red
Jawaban: A
32. What color is the grass?
A. Blue
B. Yellow
C. Purple
D. Green
Jawaban: D
33. Who is your mother’s mother?
A. Grandfather
B. Grandmother
C. Aunt
D. Uncle
Jawaban: B
Baca juga: Batik Merupakan Contoh Seni Rupa dari Negara, Kunci Jawaban Seni Rupa Kelas 4 Kurikulum Merdeka
Soal Essay
1. What do you call the object used to make phone calls?
Jawaban: Handphone
2. What do you call the object used to write with pencil?
Jawaban: Book
3. You say …. when you want to apologize for something you did wrong.
Jawaban: Sorry
4. “Thank you” dalam Bahasa Indonesia artinya ….
Jawaban: Terima kasih
5. Kita mengucapkan good evening saat …
Jawaban: Sore
Kunci Jawaban
Bahasa Inggris
Which of These Animals Can FlyT
Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 1 Kurikulum Mer
Kurikulum Merdeka
Kunci Jawaban IPS Kelas 8 Halaman 19 Kurikulum Merdeka: Sumber Daya Alam di Sekitar |
![]() |
---|
Kunci Jawaban Bahasa Indonesia Kelas 11 Halaman 82 Kurikulum Merdeka: Cerpen Tanah Air |
![]() |
---|
Kunci Jawaban IPS Kelas 8 Halaman 17 Kurikulum Merdeka: Perbedaan Budaya yang Ada di Indonesia |
![]() |
---|
Kunci Jawaban Bahasa Indonesia Kelas 11 Halaman 75 Kurikulum Merdeka: Latar Belakang Cerpen |
![]() |
---|
Kunci Jawaban IPS Kelas 8 Halaman 13 Kurikulum Merdeka: Pengaruh Kondisi Geografis |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.