Kunci Jawaban
Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 3 Kurikulum Merdeka: Glass is Made From
Inilah contoh soal Bahasa Inggris Kelas 3 Kurikulum Merdeka. Contoh soal ini ditujukan sebagai bahan belajar bagi para siswa di rumah.
TRIBUNPADANG.COM - Inilah contoh soal Bahasa Inggris Kelas 3 Kurikulum Merdeka.
Contoh soal ini ditujukan sebagai bahan belajar bagi para siswa di rumah.
Setiap pertanyaan yang ada sudah dilengkapi kunci jawaban.
Soal Bahasa Inggris Kelas 3:
1. Corn breeds with…
a. Seed
b. Bud
c. Tuber
d. Rhizoma
Jawaban : A
2. “Benefit “ in Indonesian language is…
a. Manfaat
b. Contoh
c. Tumbuhan
d. Sumber
Jawaban : A
3. Wood can be used as a…
a.Clothing material
b. Source food
c. Healthy
d. Industrial raw material
Jawaban : B
4. What is the right at home?
a. Eat nutritious food
b. Love parents
c. Thankyou parents
d. Pray for parents
Jawaban : A
5. Bottle has made of… object
a. Wood
b. Paper
c. Plastic
d. Glass
Jawaban : C
6. Chair and table were made of…object
a. Wood
b. Paper
c. Plastic
d.Glass
Jawaban : A
7. Cotton can be used as a…
a. Clothing material
b.Source food
c. Healthy
d.Industrial raw materials
Jawaban : C
8. Ginger can be used as a…
a. Clothing material
b. Source food
c. Healthy
d. Industrial raw materials
Jawaban : D
9. “ Liquid “ in Indonesian language is…
a. Padat
b. Cair
c. Gas
d. Oksigen
Jawaban : B
10. a – body – keep – healthy
The correct sentence is…
a. Keep healthy body a
b. Healthy a keep body
c. A keep healthy body
d. Keep a healthy body
Jawaban : D
Baca juga: Kunci Jawaban Bahasa Indonesia Kelas 9 Halaman 7 Kurikulum Merdeka, Ide Pokok dan Pendukung Teks
11. The example of solid object is…
a. Cooking oil
b. Shampoo
c. Oxygen
c. Book
Jawaban : D
12. We – to – must – neighbors – respect - the
The corret sentence is…
a. We must respect to the neighbors
b. We respect must to respect
c. Must we respect to neighbors
d. To neighbors must we respect
Jawaban : A
13. Crocodile skin used to make a clothing raw materials. Clothing meaning is…
a. Kulit
b. Pakaian
c. Digunakan
d. Membuat
Jawaban : C
14. “ Object “ in Indonesian language is…
a. Benda
b. Benda hidup
c. Benda mati
d. Batu
Jawaban : A
15. read – book – a – Indonesia – edo – about
The correct sentence is…
a. Edo a read book about Indonesia
b. Edo read a book about Indonesia
c. Book about Indonesia Edo a read
d. Edo read about Indonesia a book
Jawaban : A
16. “ Melt “in Indonesian language is…
a. Mencair
b. Membeku
c. Menguap
d. Mengembun
Jawaban : A
17. “Obligation “ in Indonesian language is…
a. Hak
b. Kewajiban
c. Kesehatan
d. Menjaga
Jawaban : B
18. Characteristic of living things isexpect…
a. Moving
b. Breathing
c. Remain still
d. Growing
Jawaban : A
19. Human breathe with their…
a. Lungs
b. Skin
c. Gills
d. Trachea
Jawaban : A
20. “ Growth “ in Indonesian language is…
a. Kehidupan
b. Berkembang biak
c. Tumbuh
d. Pertumbuhan
Jawaban : A
21. Humans breath using ….
A. hearth
B. liver
C. lung
D. kidney
Jawaban: C
Baca juga: Kunci Jawaban Fiqih Kelas 3 Kurikulum Merdeka: Puasa di Bulan Ramadhan Hukumya
22. Sigit : “Today is sunday. What day after today?”
Ayuk : “After today is ….”
The word to complete the sentences is ….
a. Tuesday
b. Monday
c. Friday
d. Wednesday
Jawaban : B
23. The day before saturday is ….
a. Friday
b. Sunday
c. Monday
d. Wednesday
Jawaban : A
24. Mr. Budi is My father. So, Mrs. Budi is ….
a. My mother
b. My grandmothers
c. My sister
d. My Uncle
Jawaban : A
25. Monday, tuesday , …… , thusrday.
a. Wednesday
b. Sunday
c. Friday
d. Saturday
Jawaban : A
26. Mereka adalah keluarga saya
The english sentences is ….
a. They are my brother
b. They are my family
c. They are my friend
d. They are my children
Jawaban : B
27. Mr. Joko has a daughter. Her name is wanda. Mr. Joko is Wanda’s ….
a. Mother
b. Son
c. Brother
d. Father
Jawab :D
28. Father and mother is my ….
a. Children
b. Parents
c. Brother
d. Friend
Jawaban : B
29. Is – my – Mr. Reza – grandfather
The correct order is ….
a. My Mr. Reza is grandfather
b. My is grandfather Mr. Reza
c. Mr. Reza is grandfather my
d. Mr. Reza is my grandfather
Jawab :D
30. Glass is made from ….
a. sand
b. water
c. metal
d. silver
Jawaban: A
31. Buah jeruk rasanya manis
The english sentences is ….
a. The grapes tastes sweet
b. The orange tastes salty
c. The banana tastes sour
d. The orange tastes sweet
Jawab :D
32. “I see sunset in the evening.”
Please translate the sentence in Indonesia!
a. Aku melihat hewan di kebun binatang.
b. Aku mendengarkan musik.
c. Aku sarapan di pagi hari.
d. Aku melihat matahari terbenam di sore hari.
Jawaban: D
33. Nana wears a scarf on her ….
a. mouth
b. neck
c. stomach
d. hand
Jawaban: B
34. What is a place where you park your car?
a. Airport.
b. Train station.
c. Parking lot.
d. Bus stop.
Jawaban: C
35. What is a place where you catch a bus?
a. Playground.
b. Park.
c. Train station.
d. Bus stop.
Jawaban: D
36. Emil is … with her parents.
a. watering the garden
b. eating dinner
c. sweeping the floor
d. cleaning the bathroom
Jawaban: B
37. It is very hot. Turn on the … please.
a. television
b. radio
c. fan
d. stove
Jawaban: C
38. We usually eat dinner ….
a. in the morning
b. in the afternoon
c. in the evening
d. in the midnight
Jawaban: C
39. …., the sun is so hot.
a. In the morning
b. In the afternoon
c. In the evening
d. In the midnight
Jawaban: B
40. Glass is made from ….
a. sand
b. water
c. metal
d. silver
Jawaban: A
Kunci Jawaban IPS Kelas 8 Halaman 17 Kurikulum Merdeka: Perbedaan Budaya yang Ada di Indonesia |
![]() |
---|
Kunci Jawaban Bahasa Indonesia Kelas 11 Halaman 75 Kurikulum Merdeka: Latar Belakang Cerpen |
![]() |
---|
Kunci Jawaban IPS Kelas 8 Halaman 13 Kurikulum Merdeka: Pengaruh Kondisi Geografis |
![]() |
---|
Kunci Jawaban Bahasa Indonesia Kelas 11 Halaman 72 Kurikulum Merdeka: Unsur Intrinsik Cerpen |
![]() |
---|
Kunci Jawaban Bahasa Indonesia Kelas 7 Halaman 77: Soal Pilihan Ganda dan Pembahasannya |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.