Kunci Jawaban
Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 3 Kurikulum Merdeka: Glass is Made From
Inilah contoh soal Bahasa Inggris Kelas 3 Kurikulum Merdeka. Contoh soal ini ditujukan sebagai bahan belajar bagi para siswa di rumah.
20. “ Growth “ in Indonesian language is…
a. Kehidupan
b. Berkembang biak
c. Tumbuh
d. Pertumbuhan
Jawaban : A
21. Humans breath using ….
A. hearth
B. liver
C. lung
D. kidney
Jawaban: C
Baca juga: Kunci Jawaban Fiqih Kelas 3 Kurikulum Merdeka: Puasa di Bulan Ramadhan Hukumya
22. Sigit : “Today is sunday. What day after today?”
Ayuk : “After today is ….”
The word to complete the sentences is ….
a. Tuesday
b. Monday
c. Friday
d. Wednesday
Jawaban : B
23. The day before saturday is ….
a. Friday
b. Sunday
c. Monday
d. Wednesday
Jawaban : A
24. Mr. Budi is My father. So, Mrs. Budi is ….
a. My mother
b. My grandmothers
c. My sister
d. My Uncle
Jawaban : A
25. Monday, tuesday , …… , thusrday.
a. Wednesday
b. Sunday
c. Friday
d. Saturday
Jawaban : A
26. Mereka adalah keluarga saya
The english sentences is ….
a. They are my brother
b. They are my family
c. They are my friend
d. They are my children
Jawaban : B
27. Mr. Joko has a daughter. Her name is wanda. Mr. Joko is Wanda’s ….
a. Mother
b. Son
c. Brother
d. Father
Jawab :D
28. Father and mother is my ….
a. Children
b. Parents
c. Brother
d. Friend
Jawaban : B
29. Is – my – Mr. Reza – grandfather
The correct order is ….
a. My Mr. Reza is grandfather
b. My is grandfather Mr. Reza
c. Mr. Reza is grandfather my
d. Mr. Reza is my grandfather
Jawab :D
30. Glass is made from ….
a. sand
b. water
c. metal
d. silver
Jawaban: A
31. Buah jeruk rasanya manis
The english sentences is ….
a. The grapes tastes sweet
b. The orange tastes salty
c. The banana tastes sour
d. The orange tastes sweet
Jawab :D
32. “I see sunset in the evening.”
Please translate the sentence in Indonesia!
a. Aku melihat hewan di kebun binatang.
b. Aku mendengarkan musik.
c. Aku sarapan di pagi hari.
d. Aku melihat matahari terbenam di sore hari.
Jawaban: D
33. Nana wears a scarf on her ….
a. mouth
b. neck
c. stomach
d. hand
Jawaban: B
34. What is a place where you park your car?
a. Airport.
b. Train station.
c. Parking lot.
d. Bus stop.
Jawaban: C
35. What is a place where you catch a bus?
a. Playground.
b. Park.
c. Train station.
d. Bus stop.
Jawaban: D
36. Emil is … with her parents.
a. watering the garden
b. eating dinner
c. sweeping the floor
d. cleaning the bathroom
Jawaban: B
37. It is very hot. Turn on the … please.
a. television
b. radio
c. fan
d. stove
Jawaban: C
38. We usually eat dinner ….
a. in the morning
b. in the afternoon
c. in the evening
d. in the midnight
Jawaban: C
39. …., the sun is so hot.
a. In the morning
b. In the afternoon
c. In the evening
d. In the midnight
Jawaban: B
40. Glass is made from ….
a. sand
b. water
c. metal
d. silver
Jawaban: A
Kunci Jawaban IPS Kelas 8 Halaman 17 Kurikulum Merdeka: Perbedaan Budaya yang Ada di Indonesia |
![]() |
---|
Kunci Jawaban Bahasa Indonesia Kelas 11 Halaman 75 Kurikulum Merdeka: Latar Belakang Cerpen |
![]() |
---|
Kunci Jawaban IPS Kelas 8 Halaman 13 Kurikulum Merdeka: Pengaruh Kondisi Geografis |
![]() |
---|
Kunci Jawaban Bahasa Indonesia Kelas 11 Halaman 72 Kurikulum Merdeka: Unsur Intrinsik Cerpen |
![]() |
---|
Kunci Jawaban Bahasa Indonesia Kelas 7 Halaman 77: Soal Pilihan Ganda dan Pembahasannya |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.