Kunci Jawaban
I Save My Money In The, Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 6 Kurikulum Merdeka
Inilah contoh soal Bahasa Inggris Kelas 6 Kurikulum Merdeka. Contoh soal Bahasa Inggris ini ditujukan sebagai bahan belajar bagi para siswa di rumah.
TRIBUNPADANG.COM - Inilah contoh soal Bahasa Inggris Kelas 6 Kurikulum Merdeka.
Contoh soal Bahasa Inggris ini ditujukan sebagai bahan belajar bagi para siswa di rumah.
Setiap pertanyaan yang ada sudah dilengkapi kunci jawaban.
Soal Bahasa Inggris Kelas 6 SD:
Read the text bellow for questions number 1-5
The earth where we live on, is part of the solar system. It is called the solar system because everything goes around the sun. The sun is the centre.
There are eight planets in the solar system. They are Mercury, Venus, Earth, Mars, Jupiter, Saturn, Uranus, and Neptune. The four smaller inner planets, Mercury, Venus, Earth, and Mars, are primaly composed of rock and metal. While the two largest, Jupiter and Saturn are composed largely of ices, such as water, ammonia, and methane. They all move around the sun.
The sun is actually a star. It has its own light. But planets are not stars. They don't have their own light. The planets get light from the sun.
1. Mercury, Venus, Earth, and Mars are the four ... inner planets.
A. bigger
B. smaller
C. farthest
D. biggest
Jawaban: B
2. Where do we live now on?
A. Mercury
B. Venus
C. Earth
D. Mars
Jawaban: C
3. The planets get light from the ...
A. Sun
B. Moon
C. Planets
D. Star
Jawaban: C
4. ... has own light.
A. Sun
B. Moon
C. Jupiter
D. Mercury
Jawaban: A
5. What is the tittle of the text above?
A. The Planets
B. The Biggest Planet
C. The Star
D. The Solar System
Jawaban: D
Baca juga: Gerakan Musailamah Diberantas oleh Khalifah, Kunci Jawaban Agama Islam Kelas 6 Kurikulum Merdeka
6. Mr. Hardi cures sick people in the hospital. He is a ....
A. farmer
B. doctor
C. teacher
D. driver
Jawaban: B
7. I read ... this morning.
A. video
B. a magazine
C. radio
D. a podcat
Jawaban: B
8. I save my money in the ...
A. school
B. bank
C. hospital
D. bus station
Jawaban: B
9. The following are the things in the earth, except ...
A. Mountain
B. Waterfall
C. Comet
D. Lake
Jawaban: C
10. ... rises in the morning.
A. Moon
B. Star
C. Planet
D. Sun
Jawaban: D
11. Dwi sakit kepala
The English sentence is ….
A. Dwi has toothache
B. Dwi has earache
C. Dwi has stomachahe
D. Dwi has headache
Jawab : d
12. The meaning of “holiday” in Indonesia is . . .
A. Liburan
B. Berlibur
C. Hiburan
D. Menghibur
Jawab : a
13. Tomorrow I will go to Jakarta. I will take a …. from station.
A. train
B. bus
C. airplane
D. ship
Jawab : a
14. Yola and Angga … playing in the school yard now.
A. Have
B. Is
C. Am
D. Are
Jawab : d
15. A :”It is rains outside. Could you lend me your……, please?”
B :”Sure, here it is!”
_
A. bag
B. t-shirt
C. jacket
D. umbrella
Jawab : d
Baca juga: Nilai Juang Merupakan Sesuatu yang, Kunci Jawaban PKN Kelas 6 Kurikulum Merdeka
16. I have …. every morning before going to school.
A. lunch
B. dinner
C. hungry
D. breakfast
Jawab : d
17. My father is a …. He can fly an airplane.
A. carpenter
B. teacher
C. pilot
D. engineer
Jawab : c
19. The person who examines the patient’s disease is the…
A. doctor
B. nurse
C. pharmacist
D. therapist
Jawab : a
19. If you want to save your money, you have to go to a ….
A. post office
B. hospital
C. bank
D. market
Jawab : c
20. Mr. sanjaya is my father. He is a farmer. He works in a ….
A. post office
B. rice field
C. school
D. hospital
Jawab : b
21. the – cut – Don’t – tree
A. don’t cut the tree
B. cut don’t the tree
C. the tree cut don’t
D. cut tree the don’t
Jawab : a
22. My mother wears a …. on her finger.
A. necklace
B. ring
C. hair band
D. hat
Jawab : b
23. I . . . my mother with his phone.
A. write C. read
B. call D. eat
Jawab : b
24. Apple, mango, jambo, avocado are ....
A. vegetables C. animals
B. fruits D. insect
Jawab : b
25. I am looking for new book reference in
A. toilet C. library
B. swimming pool D. airport
Jawab : c
26. We can see a lot of plane in the....
A. toilet C. airport
B. swimming pool D. station railway
Jawab : c
27. I have a new shoes and a pair of....
A. watch C. sock
B. glass D. plate
Jawab : c
28. There is a . . . in my home.
A. station C. airport lake
B. garden D. lake
Jawab : b
29. The sign mean untuk dijual is....
A. for sale C. toilet
B. discount D. for rent
Jawab : a
30. I save my money in the ...
A. school
B. bank
C. hospital
D. bus station
Jawaban: B
Baca juga: 45 Contoh Soal PAS Bahasa Indonesia Kelas 12 Semester 1 Kurikulum Merdeka dan Kunci Jawaban
31. Choose the correct sentence!
A. I read a newspaper C. Newspaper I readed
B. I newspaper read D. Readed newspaper I
Jawab : a
32. My body is health make me ....
A. sad C. happy
B. tire D. boring
Jawab : c
33. Have you ever visited to the Pangandaran?
A. mount C. reservoir
B. beach D. lake
Jawab : b
34. At one o'clock, people usually have ....
A. lunch
B. dinner
C. breakfast
D. suffer
Jawaban: A
35. On school-day I have breakfast ....
A. at seven o'clock
B. at half past six
C. before half past six
D. at five
Jawaban: C
36. Natasha got first rank in her class, she is very...
A. short
B. smart
C. bad
D. slim
Jawaban: B
37. The following are the things in the earth, except ...
A. Mountain
B. Waterfall
C. Comet
D. Lake
Jawaban: C
38. ... rises in the morning.
A. Moon
B. Star
C. Planet
D. Sun
Jawaban: D
39. My stomach is sick I have....
A. penicillin C. stomachache
B. headache D. a cold
Jawab : c
40. Andi : Let's go to library
Rini : Ok They want to....
A. reading books C. playing football
B. listening music D. watching the film
Jawab : a
41. Calculating machine is....
A. camera C. radio
B. calculator D. facsimile
Jawab : b
42. Mr.Darman is a mechanic. He works at ....
A. school
B. hospital
C. gallery
D. garage
Jawaban: D
43. Mr.Karim makes chairs, tables, cupboards, and many other wooden things. He is a ....
A. driver
B. farmer
C. carpenter
D. Mechanic
Jawaban: C
44. Mr.Hardi cures sick people in the hospital. He is a ....
A. farmer
B. doctor
C. teacher
D. driver
Jawaban: B
45. I read ... this morning.
A. video
B. a magazine
C. radio
D. a podcat
Jawaban: B
46. You can buy a stationery in the ....
A. movie C. bookstore bank
B. mosque D. bank
Jawab : c
47. I look the moon at....
A. rainy C. night
B. sunny D. village
Jawab : c
48. Ardi and Lia is crossing the road on ....
A. zebra C. Zebra cross
B. river D. Lift
Jawab : c
49. The opposite of tall is ....
A. small C. tall
B. high D. short
Jawab : d
50. The sign mean rumah makan is ……
A. dinning room C. airport
B. waiting room D. restaurant
Jawab : d
Kunci Jawaban Bahasa Indonesia Kelas 11 Halaman 104 Kurikulum Merdeka: Cerpen dan Puisi |
![]() |
---|
Kunci Jawaban IPS Kelas 8 Halaman 54 Kurikulum Merdeka: Menulis Esai tentang Candi |
![]() |
---|
Kunci Jawaban Bahasa Indonesia Kelas 11 Halaman 101 Kurikulum Merdeka: Cerpen |
![]() |
---|
Kunci Jawaban IPS Kelas 8 Halaman 40 Kurikulum Merdeka: Peran dan Fungsi Lembaga Sosial |
![]() |
---|
Kunci Jawaban Bahasa Indonesia Kelas 11 Halaman 95 Kurikulum Merdeka Bab 4: Musikalisasi Puisi |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.