Kunci Jawaban

14 Contoh Soal Analytical Exposition dan Kunci Jawaban

Contoh soal analytical exposition dan kunci jawaban, bahasan yang berkaitan dengan fenomena atau isu yang ada.

Editor: Rizka Desri Yusfita
freepik
Contoh soal analytical exposition dan kunci jawaban, bahasan yang berkaitan dengan fenomena atau isu yang ada. 

TRIBUNPADANG.COM - Contoh soal analytical exposition dan kunci jawaban.

Analytical exposition text adalah salah satu jenis teks yang berfungsi menginformasikan kepada pembaca tentang bahasan yang berkaitan dengan fenomena atau isu yang ada.

In Australia there are three levels of governments, the federal government, state governments and local governments. All of these levels of government are necessary. This is so for number of reasons. First, the federal government is necessary for the big things. They keep the economy in order and look after like defense. Similarly, the state governments look after the middle sized things. For example they look after law and order, preventing things like vandalism in school. Finally, local government look after the small thins. They look after things like collecting rubbish, otherwise everyone would have disease. Thus for the reason above, we can conclude that the three levels of the government are necessary.

1. What kind of text is this?

A. Analytical Exposition
B. Report
C. Hortatory Exposition
D. Explanation Text

Jawaban: A. Analytical Exposition

2. Who is responsible for defense?

A. Federal government
B. State Government
C. Federal and State Government
D. Federal and Local Government
E. Local Government

Jawaban: A. Federal government

Baca juga: 20 Contoh Soal Narrative Text & Kunci Jawaban, Which One of the Following Statements is False about

3. The litter management is the responsibility of ....
A. all governments
B. Australia
C. Federal government
D. State governement
E. Local government

Jawaban: E. Local government

Integrated Pest Management

There is no best way to deal with pests in agriculture. Pesticides which are commonly used may cause many problems. I think combining different management operations is the most effective way to control pests.
Firstly, the chemicals in the pesticides may build up as residues in the environment and in the soil which absorbs the chemicals. This reduces the quality of farm product.
Secondly, pests can gradually become resistant to pesticides. This means that newer and stronger ones have to be developed.
Lastly, some pesticides affect non target plants and animals such as fish and bees. This affects the ecology and environment as well.
So, understanding of ecology of an area helps a lot in pest control. Pesticides should be chosen and applied carefully so that they don't affect the ecological balance and environment.
Therefore, integrated pest management is a safe and more effective option to fight pest in agriculture and livestock.

4. Which of the following is not directly affected by pesticides used?
A. Plants
B. Ecology
C. Animals.
D. Environment.
E. Human Beings

Jawaban: E. Human Beings

5. What can you say about paragraph two and four?
A. The fourth paragraph supports the idea stated in paragraph two.
B. Both paragraphs tell about the disadvantages of using pesticides.
C. Both paragraphs tell about how pesticides affect the quality of farm products.
D. The statement in paragraph is contrary to the statement in paragraph four.
E. The second paragraph tells about the effects of using pesticides on animals mentioned in paragraph four.

Jawaban: B. Both paragraphs tell about the disadvantages of using pesticides.

6. One of the disadvantages of using chemical pesticides is …
A. killing fish and bees.
B. increasing crops productivity.
C. creating balanced ecosystem.
D. causing the pests to become inactive
E. helping reduce pollutants in the environment.

Jawaban: A. killing fish and bees.

7. Secondly, pests can gradually become resistant to pesticides. (paragraph 3)
The word resistant in the sentence above means …
A. weak
B. fragile
C. damage
D. unaffected
E. unbalanced

Jawaban: D. unaffected

Cars Should Be Banned In The City

Cars should be banned in the city. As we all know, cars create pollution, and cause a lot of road deaths and other accidents.
Firstly, cars, as we all know contribute the most of pollution in the world. Cars emit a deadly gas causes illnesses such as bronchitis, lung cancer, and trigger of asthma. Some of these illness are so bad that people can die from them.
Secondly, the city is very busy. Pedestrians wander every where and cars commonly hit pedestrians in the city, which causes them to die. Cars today are our roads biggest killers.
Thirdly, cars are very noisy. If you live in the city, you may find it hard to sleep at night, or concentrate in your homework, and especially talk to someone.
In conclusion, cars should be banned from the city for the reasons listed.

8. What type of the text above?
a. Narrative.
b. Report.
c. Analytical.
d. Explanation.
e. Description.

Jawaban: c. Analytical.

9. What one of the diseases caused by pollution?
a. HIV / AIDS
b. BRONCHITIS
c. LIVER
d. IMPOTENT
e. CHOLERA

jawaban: b. BRONCHITIS

10. What tense is mostly used in the text?
a. Past tense
b. Simple present tense
c. Simple perfect tense
d. Present continuous tense
e. Past continuous tense

jawaban: b. Simple present tense

11. We usually call the last paragraph as………
a. Resolution
b. Reiteration
c. Conclusion
d. Recommendation
e. Twist

jawaban: c. Conclusion

12. What is the purpose of the text?

a. to persuade reader about the Cars Should Be Banned In The City
b. to explain the characteristics the Cars Should Be Banned In The City
c. to inform readers about Cars Should Be Banned In The City
d. to describe Cars Should Be Banned In The City
e. to entertain readers about Cars Should Be Banned In The City

jawaban: a. to persuade reader about the Cars Should Be Banned In The City

13. The following sentences are true, except …
a. the cars contribute the most of pollution in the world.
b. the cars are very noisy.
c. the cars can also cause many deaths and other road accidents.
d. the car cans accelerate the transport.
e. the cars today are our roads biggest killers.

Jawaban: d. the car cans accelerate the transport.

14. What the title text above?

a. Cars Should Be Banned In The City
b. Cars cause pollution.
c. Car giant killer street.
d. Car facilitate transportation.
e. Cars cause noise of the city.

Jawaban: a. Cars Should Be Banned In The City

(*)

Rekomendasi untuk Anda
  • Ikuti kami di

    Berita Terkini

    © 2025 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
    All Right Reserved