Kunci Jawaban

Contoh Soal PAS Bahasa Inggris Kelas 6 SD/ Sederajat, Soal Pilihan Ganda Saat Ujian Akhir Semester 1

Contoh Soal PAS Bahasa Inggris Kelas 6 SD/ Sederajat, Soal Pilihan Ganda Menghadapi Ujian Akhir Semester 1

Editor: Rima Kurniati
Bahasa Inggris kelas 10 Kurikulum Merdeka
Ilustrasi- Contoh Soal PAS Bahasa Inggris Kelas 6 SD 

TRIBUNPADANG.COM - Inilah contoh soal Ujian Akhir Semester (UAS) atau Penilaian Akhir Semester (PAS) mata pelajaran Bahasa Inggris Kelas 6 SD atau sederajat untuk berlatih di rumah

Dengan rajin berlatih contoh soal PAS Bahasa Inggris kelas 6 akan meningkatkan kemampuan siswa dalam memahami materi yang ada di sekolah

Selain itu, dengan berlatih contoh soal PAS Bahasa Inggris kelas 6 yang terdiri dari 20 soal ini mengasah kemampuan menjawab soal sehingga sukses saat UAS atau PAS di sekolah

Berikut ini contoh soal PAS Bahasa Inggris Kelas 6 semester 1 beserta kunci jawabannya:

Baca juga: 15 Contoh Soal PAS Prakarya Kelas 9, Di Bawah Ini yang Bukan Termasuk Faktor Ergonomis adalah

Baca juga: Contoh Soal PAS Prakarya Kelas 9 SMP Semester 1, Sesuai Kurikulum Merdeka Belajar


1. Yuda: “ What do you want to drink?“

Ryan: “ I want to drink …….”

a. Pizza

b. Coffee

c. MeatBalls

d. Rice

Jawaban: b

2. Dian: "Where do you want to go?"

Amel: I want to go to the fruit stall."

Dian: "What do you want to buy there?"

Amel: I want to buy apples there."

Amel goes to the……

a. mall

b. butcher

c. fruit stall

d. greengrocer

Jawaban: c

3. Amel buys an……

a. Apples

b. Oranges

c. Grapes

d. Pineapples

Jawaban: a

Dialogue for number 4 and 5.

Fida: ‘Whose pencil case is that?”
Ajeng: “That is Vita’s pencil case. The pencil case is hers”.
Fida: “What is the color of it?”
Ajeng: “ The color of the pencil case is pink.”

4. The pencil case belongs to……
a. Fida

b. Ajeng

c. Vita

d. Fida and Ajeng

Jawaban: c

5. The color of the pencil case is ……

a. red

b.green

c. blue

d. pink

Jawaban: d

6. Bryan: “what do you want to Eat?“

Megan: “ I want to eat …….”

a. Water

b. Pizza

c. Juice

d. Milk 

Jawaban: b

7. I have seven marbles, Dewi has three marbles. So we have ….. marbles.

a.  8

b. 10

c. 7

d. 9

Jawaban: b

8. Fakka: “……… is your house ?”

Fira: “Go straight ahead then turn right “

a. what

b. how

c. where

d. who

Jawaban: c

9. A: …… you make a cake for me?

B: Yes , I can.

a. are

b. have

c. can

d. is 

Jawaban: c

Read the letter below to answer 10-12!

Dear Uncle Alshad,

Thank you for the new teddy bear. I like it so much.

I call him Snowy because of his white color. I always play with him every night.

I hope you can come to visit me someday.

With love,

Tiara

10. Who send the letter?

a. Uncle Alshad

b. Tiara

c. bear

d. snowy

Jawaban: b

11. What does he give to Tiara?

a. a doll

b. a toy

c. a bear

d. a snow

Jawaban: a

12. Who gave Snowy to Nindi?

a. a bear

b. Uncle Alshad 

c. teddy 

d. Tiara

Jawaban: b


Read the text above to answer the question number 13-16!

Rafflesia Flowers

Rafflesia flowers live in the Park National Bengkulu and has a diameter of almost 1 meter.

The rafflesia flowers are also called carcass flowers because they smell very rotten.

At present the flowers are endangered because of their limited habitat.

Indonesia and the countries its join ASEAN to work together to help preserve rare flora and fauna.

The countries in Southeast Asia under the auspices of ASEAN have geographical agreements.

For this reason, there are many differences in terms of culture, flora, fauna, economic activities, and politics.

The nature and culture of the ASEAN countries is very interesting.

13. What is the tittle of the text ?

a. The national park bengkulu

b. Rafflesia Flowers

c. ASEAN countries

d. Cultur of the ASEAN 

Jawaban: b

14. Where the Rafflesia Flowers lives ?

a. Park National Indonesia

b. Park National banten

c. Park National java 
 
d. Park National Bengkulu 

Jawaban: d

15. The smell of rafflesia flowers is….

a. Fragrant

b. Not Smelly

c.  Rotten

d. Very Fragrant 

Jawaban: c

16. What is another name for rafflesia flowers?

a. carcass flowers

b. big flowers

c. small flowers

d. dirty flowers 

Jawaban: a

17. “Demam” in English is ……..

a. fever

b. headache

c. toothache

d. broken leg 

Jawaban: a 

Read the text above to answer the question number 18-20!

The Food We Eat

What is your favorite food? Some people love fast food. Some love ice cream. But you can’t eat only fast food and ice cream all the time. You also need fruits, vegetables, and other kinds of foods.

Why do we need food? We need foods for many reasons. We need foods in order to live. When we feel hungry, we need to eat more food.

Every part of our body uses energy from foods. Our brain uses energy to think. Your heart uses energy to beat. Your muscle use energy to move. So, eat the right kinds of foods to keep us healthy.

18. What is the text about?

a. right food

b. fast food

c. kind of food

d. the function of food 

Jawaban: d

19. What the function of the food for our brain? It is for…..

a. keep healthy

b. think

c. live

d. beat

Jawaban: b

20. What is the main idea of the third paragraph …

a. we need to eat much

b. we need foods to live

c. our favorite food

d. our body need energy from food 

Jawaban: d

*) Disclaimer:

- Artikel ini hanya ditujukan kepada orang tua untuk memandu proses belajar anak.

- Sebelum melihat jawaban contoh soal UAS/PAS, siswa harus terlebih dahulu menjawabnya sendiri, setelah itu gunakan artikel ini untuk mengoreksi hasil pekerjaan siswa.

Sumber: Tribunnews.com
Rekomendasi untuk Anda
  • Ikuti kami di

    Berita Terkini

    © 2025 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
    All Right Reserved